3 Mayıs 2009 Pazar

Multitouch Ekran

Burada 50x70cm ölçülerinde bir Multitouch ekran görmektesiniz.
Multitouch ekranların touchscreen lerden farkı, touchscreen lerin aslında sadece mouse fonksiyonunu parmağınıza aktardığı, Multitouch ekranın ise birden fazla noktayı algılayabildiği ve bu sayede doğal el hareketleri vasıtası ile bilgisayar için çok daha Doğal bir arabirim oluşturmasıdır.
En bilindik Multitouch ekran I-Phone unkidir. Örn: Zoom yapmak için ekranın üzerinde birleşik parmaklarınızı sanki resmi büyütmeye çalışıyormuş gibi açtığınızda, ekrandaki görüntü de büyür.

Multitouch demosu. (Açık Prototip) from Ahmet TURAN on Vimeo.



Multitouch ekranlar yoldan geçen insanları vitrine çekmek, eğitim amaçlı, eğlence yada ürün demonstrasyonları için kullanılabilir. İstenildiği takdirde Standart Windows işletim sisteminizi dahi MT ile kumanda edebilirsiniz.

İsteğe özel yazlım Python, actionscript v.b. programlar aracılığı ile oluşturulabilir. Hazır demo amaçlı uygulamalar da çok sayıda mevcuttur.

Multitouch algılama için değişik teknolojiler mevcuttur. Hangi teknolojinin en iyisi olduğunu söylemek mümkün değil fakat uygulamanın yeri ve amacına göre en iyi çözüm belirlemek mümkündür.

En yaygın çözümler FTIR ve RDI uygulamalarıdır. Prototipini gördüğünüz uygulama FTIR uygulamasıdır.

Daha detaylı bilgi almak için lütfen arayınız.

Bu veya buna benzer birşeye ihtiyacınız var ise: www.bdtasarim.com